Portfólió

Aquincum Inkubátor Projektek

Apptalk.ninja Kft.

Mobileszközökön futó alkalmazások hálózati és vezeték nélküli adatforgalmának kommunikációját monitorozó apptalk.ninja rendszer kialakítása


Az apptalk.ninja egy elsősorban mobil-alkalmazásfejlesztőknek szóló rendszer, mely a mobileszközökön futó applikációk hálózati és vezeték nélküli adatforgalmának online kommunikációját monitorozza és teszi lehetővé a felhasználók eszközein futó alkalmazásaik működésének távellenőrzését, a hibák lokalizálását, kimondottan összpontosítva a backend szerverekkel, valamint a kapcsolódó eszközök (connected devices, IoT) felé történő kommunikációra.


A projekt időtartama: 11 hónap

GD Photonics Kft.

UV Fotogél készítmény fejlesztése súlyos psoriasisban szenvedő betegek számára


A projekt tárgya egy ún. UV-fotogél elnevezésű, bőrbetegek által használandó kozmetológiai készítmény receptúrájának elkészítése és validálása magas színvonalú klinikai kutatással és klinikai minőségbiztosítással támogatva. A fejlesztés alapja egy olyan know-how, amely egy jó fényáteresztő képességű, a bőrre nem ártalmas, nem allergén, jó kozmetikai tulajdonságú, a fényterápia hatékonyságát növelő készítmény elkészítésének tudományos alapjait fekteti le. A létrejövő készítmény csökkenti a bőr fényvisszaverő képességét, korrigálja a bőr felszínének egyenetlenségeit, optikailag javítja a bőr fényáteresztő képességét, valamint egy adott hullámhosszban gátolja a fény gyulladáskeltő hatását. A készítmény a pszoriázis(pikkelysömör) és a dermatitisz kezelés szempontjából fontos és hasznos megoldás lehet.


A projekt időtartama: 22 hónap

GetSmart Kft.

Viselhető bioszenzortechnológia alkalmazása a gyógyszerkutatásban, valamint a közösségi stresszmérésben


A projekt olyan alkalmazást és kapcsolt közösségi szolgáltatást fejleszt, mellyel mérhetővé, menedzselhetővé, kontrollálhatóvá válik a mindennapi stressz. A stresszkezelést egy új algoritmus alapján a viselhető technológián keresztül teljesen új oldalról közelítik meg, valamint a közösségi dimenzió bevonásával egy egészen innovatív módon teszik használhatóvá. A saját fejlesztésű szoftverrel a célok között szerepel egy globális stressztérkép kialakítása, mellyen nem csak az egyéni stressz mérhető, hanem emberek csoportjainak és tevékenységeinek egymásra gyakorolt hatása is. Egy alprojekt keretében az SZTE-vel együttműködve a viselhető szenzortechnológiának a gyógyszerfejlesztés területén olyan új alkalmazási módját kutatják, mely jelentősen gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a gyógyszeripari fejlesztéseket. A projekt utolsó része a fejlesztésének eredményeképp létrejövő termékek - bioszenzortechnológia gyógyszeripari alkalmazása mint szolgáltatás, valamint közösségi stresszmérő és stresszkezelő alkalmazás - piacra lépése.

A projekt időtartama: 20 hónap

Kinepict Health Kft.

Kinetikus képalkotó eljárás validálása orvosi célra


A röntgensugárzás alapú diagnosztika a legelterjedtebb általános orvosi képalkotási módszer a klinikumban. Ezen vizgálatok során elnyelt röntgen sugárzás hatására azonban évente hozzávetőleg harmincezer emberben alakul ki rákos megbetegedés világszerte. A projektben fejlesztett új kinetikus képalkotás segítségével több alkalmazás esetében is hozzávetőleg tized részére csökkenthető a betegek és orvosok sugárterhelése, a szükséges diagnosztikai információ megtartása mellett. A fejlesztés fókuszában olyan új technológia áll, amelyik a páciens testében végbemenő mozgásokat mutatja meg. A technológia legfontosabb eredménye, hogy a szokásos képeken túl egy mozgásokat ábrázoló, ún. kinetikus képet is kapunk, amely újfajta kép helyettesítheti a nagy sugárterheléssel járó fluoroszkópiás és angiográfiás eljárások használatát.


A projekt időtartama: 14 hónap

Medipredict Kft.

Integrált preventív egészségmenedzsment szoftver kifejlesztése és kapcsolódó szűrési szolgáltatás validációja


A projekt célja olyan komplex és integrált egészségügyi menedzsment szolgáltatásának létrehozása, ahol a hangsúly nem a beteg ember meggyógyításán van, hanem a kialakulható illetve kialakulandó betegség megelőzésén. Ennek keretében egy olyan szoftver kifejlesztése történik, mely hatékonyan integrál különböző forrásokból származó orvosi információkat valamint életmódi és egyéb kockázatokat, és ezekből egyéni betegségrizikót számol.


A projekt időtartama: 23 hónap

Route4U Kft.

Route4U - akadálymentességi információkat tartalmazó, közösségi alapon bővülő és frissülő online térkép és térkép készítő rendszer fejlesztése


A projekt célja egy, a világ bármely országában működő, kerekesszéket (babakocsit, elektromos kiskocsit) használók számára akadálymentességi információkat tartalmazó, közösségi alapon folyamatosan bővülő és frissülő online térkép és térkép készítő, valamint hangutasításokkal működő navigációs alkalmazás fejlesztése. A Route4U használatakor a térképen az egyes megközelítési pontok, szolgáltató helyek akadálymentességére vonatkozó információk a mobiltelefon segítségével kerülnek rögzítésre. A felhasználók okostelefonjainak szenzoraiból ( pl.: GPS, gyorsulás mérő, billenés érzékelő) nyert információt felhasználva, háttér szerveren végrehajtott algoritmusokkal kiértékelésre kerülnek a használat közben megtett útszakasz minőségére vonatkozó adatok, ezáltal automatikusan, gyakorlatilag a célpont megközelítése alatt készül el a felhasználók által bejárt területek akadálymentességi térképe.

A projekt időtartama: 9 hónap

Sigma Drugs Kutató Kft.

A fluvoxamin és az egyéb S1R agonisták, mint a fibrózis kezelésére alkalmas hatóanyagok újrapozícionálása


A szöveti hegesedéssel (fibrózissal) járó betegségek, a krónikus vesebetegség, a májzsugor vagy a tüdőfibrózis előfordulása rohamosan nő, százmilliókat érint világszerte. Mindezek ellenére továbbra sincs a piacon olyan hatóanyag, amely hatékonyan gátolná a hegesedést, így az euro-atlanti társadalmakban minden második halálozás hátterében egy vagy több szerv fibrózisa, és az annak következtében kialakuló funkcióvesztés áll. A Sigma Drugs Kft. egy gyógyszerfejlesztési célpontként ezidáig ismeretlen új célmolekulát és biológiai védőmechanizmust azonosított. A Sigma 1 receptor (S1R) agonisták a hegesedést célzott gátlását teszik lehetővé és így megújíthatják a krónikus betegségekhez kapcsolódó fibrózis kezelési stratégiáját.


A projekt időtartama: 12 hónap

Vision Interactive Marketing Kft.

Interaktív OISISS digitálsi tartalomszolgáltató rendszer fejlesztése


A projekt célja egy új típusú, interaktív digitális tartalomszolgáltató rendszer, mely szöveges és dinamikus (kép, film, hang) tartalmakat jelenít meg digitális eszközökön. A rendszer újdonsága, hogy a tartalmakat akár a megjelenítés helyétől függetlenül, felhő alapon és interaktív módon vezérli, az adott környezethez illeszkedve, a tartalom befodójának neméhez, korához, érdeklődési köréhez, ill. reakciójához igazodóan dinamikusan változtatja. Az interaktivitásra épülő és állandóan változó mozgóképek, információk, hangeffektek, marketing szempontból sokkal hasznosabbak, eredményesebbek a hagyományos állóképnél vagy az egyszerű, nyomtatott szövegnél.


A projekt időtartama: 12 hónap