Profil

Alapítók

Az inkubátor hátterében sikeres technológiai vállalkozók és angyal befektetők állnak. Nemcsak megértjük és azonosulunk a startup világgal, hanem gyakorlati tapasztalatokkal és hatékony menedzsment megoldásokkal járulunk hozzá, hogy induló vállalkozásból dinamikusan növekvő sikertörténet legyen.

Fókusz területek

Az Aquincum Inkubátor alapítóinak szakmai háttere alapvetően meghatározza az inkubációs fókuszt. A programban résztvevő vállalkozások jellemzően innovatív szektorokból, ezen belül elsősorban az informatika, a kommunikációs technológiák (mobil), biotech és medtech szektorokból kerülnek ki.

inkubációs modell

A vállalkozások életszakaszához, növekedési céljaihoz leginkább illeszkedő finanszírozási-, pályázati megoldást azonosítjuk és hozzájárulunk azok megszerzéséhez. Inkubátorunk független, célunk a programban résztvevő vállalkozások számára legjobb megoldások kialakítása.

Finanszírozás

A programba befogadott projektek számára induló tőkét és több szintű pályázati támogatást, valamint esetenként kapcsolódó angyal finanszírozást kínálunk, melynek értéke jellemzően 40-80 millió forint, de indokolt esetben elérheti akár a 120 millió forintot is.

Szolgáltatások

Az inkubátor egyedülálló innovációs környezettel, vállalkozásfejlesztési, technológiai szolgáltatásokkal, a tulajdonosok, a hazai és nemzetközi mentorok támogatásával valamint exportfejlesztési szolgáltatásokkal segíti programban résztvevő vállalkozásokat.

Globális network

Az Aquincum Inkubátor hátterében olyan szakembergárda áll, mely nemzetközi befektetői, tanácsadói, üzletfejlesztési kapcsolatrendszerrel támogatja az inkubált vállalkozást.

Fókuszterületek

ICT

M-commerce, mobil applikációk

Digitális média, filmszoftver

Adat- és bankbiztonsági szoftverek

Mobil és online fizetési megoldások

Élettudományok

e-Health

Medtech

Biotechnológia

Egészségügyi szolgáltatások

Inkubációs folyamat

Kiválasztás lépései
  • 1. Jelentkezés
  • Az inkubátorba való jelentkezés jelentkezési adatlapunk kitöltésével kezdődik. Az projekt mögött álló csapat rátermettsége és szakmai háttere, a kiaknázandó üzleti lehetőség és üzleti modell mellett az igényelt inkubációs szolgáltatások is felmérésre kerülnek. Az inkubátor Befektetői Bizottsága kétheti gyakorisággal dönt a beérkezett adatlapokról, és amennyiben azok illeszkednek az Aquincum Inkubátor profiljába, üzleti értékelésre bocsátja őket.
  • Jelentkezési lap letöltése
  • 2. Üzleti értékelés
  • Az inkubátor szakmai csapata, szükség esetén független külső szakértők bevonásával, részletesen megvizsgálja a projektet. Az értékelés személyes egyeztetésein az adott piaci szegmensben tapasztalt tulajdonosok is részt vesznek. Az értékelés célja, hogy felmérje a projektet megvalósító csapat kompetenciáit és motivációit, a projekt, termék vagy szolgáltatást versenyképességét, az üzleti modellben rejlő lehetőségeket, az árképzési stratégiát, lehetséges értékesítési stratégiát, a projekt lehetséges ütemezését, mérföldköveit, inkubációs igényét, üzleti tervét, forrásszükségletét és más részleteket, melyek elengedhetetlenek a befektetői döntéshez. A részletes üzleti értékelést a Befektetői Bizottság tárgyalja.
  • 3. Inkubációs terv
  • Amennyiben az üzleti értékelés alapján a Befektetési Bizottság pozitív döntési javaslatot hoz a projekt befogadhatóságáról, az inkubátor menedzsmentje a projektgazdákkal közösen kidolgozza a projekt inkubációs tervét, amely tartalmazza az inkubátorban töltött időszak céljait és operatív feladatait, az inkubátor által nyújtott, testre szabott szolgáltatásokat, a projekt ütemezését, mérföldköveit, az inkubáció pénzügyi tervét, valamint az inkubációs befektetés feltételeit. Az inkubációs terv elfogadásáról, azaz a projekt befogadásáról az inkubátor Igazgatósága dönt.

Partnereink

GlobalDerm Medical Kft.
A társaság a szabadalmaztatott UV-fotospray technológia hasznosításának céljából alakult. A technológia hordozója egy, az UV fény bőrbe való penetrációját specifikusan elősegítő készítmény. Jellemző tulajdonsága, hogy a bőrön gyulladást keltő rövid hullámhosszúságú (300 nm alatti) UV fénysugarakat specifikusan kiszűri, míg az UV fény terápiás hatása szempontjából "hasznos" hullámhosszúságú fényhullámait (310-315 nm) bőrbe való behatolását elősegíti azáltal, hogy a fénysugarak bőrön történő szóródását és visszaverődését gátolja. A készítmény más napvédő készítménnyel együtt használva lehetővé teszi a pikkelysömörben szenvedő betegek napon tartózkodását és a betegségük tüneteinek enyhítését.